Професія «Кухар, кондитер» – творча та цікава для тих, хто любить частувати інших смачними стравами, кондитерськими виробами та вигадувати нові мікси і смаки.
Кухар – це людина, яка професійно готує їжу для інших, як правило, в закладах громадського харчування.
Кондитер – це фахівець з приготування кондитерських виробів, справжній заклинатель тіста й володар кремів. Професіонал, що вміє створювати шедеври, перед якими не встоїть жоден ласун.
Сьогодні дана професія активно розвивається, засвоюючи сучасні технології, але при цьому не забуваючи про національне коріння. Професійний кухар, кондитер – оптиміст, живе яскравим і насиченим життям, вміє радіти кожному дню та радувати оточуючих навколо людей.
Ми провели дуже цікавий тиждень з професії «Кухар, кондитер».
У понеділок, 24.10.2022, відбулася інформаційна онлайн-зустріч із учнями груп 10,15,20,25,35,45 щодо початку тижня. Майстри виробничого навчання Косенцева Надія Миколаївна та Олексієнко Людмила Володимирівна ознайомили учнів з історією та еволюцією кулінарії, запропонували переглянути цікаве та пізнавальне відео “Наука в кулінарії.” Потім учні отримали завдання пройти інтерактивну гру “Пазл” (за посиланням https://learningapps.org/11115482) та надіслати результати у вигляді фотозвіту.
У вівторок, 25.10.2022, майстер виробничого навчання Щербина Юлія Леонідівна провела онлайн-спілкування “Борщ, як витвір кулінарного мистецтва”, а також запропонувала учням переглянути відеоекскурсію до Опішні на фестиваль борщу “Борщик у глинчному горщику”. Також здобувачі освіти пройшли веб-квест “Історія українського борщу” (за посиланням https://vseosvita.ua/webquest/start?id=7912&id_user=2987336&hash=d08e3ab5) та надіслати результати у вигляді фотозвіту.
У середу, 26.10.202, майстер виробничого навчання Ємченко Тетяна Миколаївна надала учням цікаву інформацію про вареники, а також провела історичний відеоекскурс “Хто вигадав вареник?”. Також у цей день був проведений майстер-клас з приготування вареників “Формування та приготування кольорових вареників”.
У четвер, 27.10.2022,відбувся онлайн-конкурс фахової майстерності “Кулінарний колаж”. А майстер виробничого навчання Міщенко Катерина Григоровна провела майстер-клас з приготування кондитерських виробів з додаванням шпинату “Сучасні тенденції в приготуванні кондитерських виробів «Приготування млинців зі шпинатом»”.
У п’ятницю, 28.10.2022, майстер виробничого навчання Лисенко Світлана Василівна провела онлайн-спілкування “Творчість без обмежень та кордонів”, розповіла учням про цікавий світ кондитерського виробництва та ознайомила з власними роботами.
На завершення були підбиті підсумки тижня та проведено нагородження переможців конкурсів. Інтерактивну гру “Пазл” першою пройшла Носич Сніжана, учениця групи № 45, а веб-квест “Історія українського борщу” – Готра Мар’яна, учениця групи №37.
В онлайн-конкурсі фахової майстерності “Кулінарний колаж” перше місце з кондитерського мистецтва отримала Васюта Юлія, учениця групи №35, а з кухарського – Мальцева Анастасія, учениця групи № 15.