14 листопада 2024 року викладач Полтавського професійного ліцею Карунна Наталія Сергіївна в групі учнів, які навчаються за професію «Кухар, кондитер», провела відкритий урок на тему «Рецептура та послідовність приготування страв з сиру: сирники, вареники ліниві, запіканка з сиру. Правила порціонування, відпуску, температура подачі страв з сиру».
Головна мета заняття – не тільки вивчити рецептуру й послідовність приготування сирників, запіканок та інших страв, а й розібратися у важливих аспектах порціонування, температури, подачі та естетики відпуску, що допоможе сформувати професійний підхід, який цінується в кухарів.
При підготовці до уроку викладач сформувала три міні-групи, кожна з яких готувала творчий проєкт про одну зі страв з сиру: сирники, вареники ліниві, запіканка з сиру.
Для актуалізації знань здобувачі освіти пройшовши вікторину, розроблену у сервісі Quizizz. Потім була організована прес-конференції на тему «Страви з сиру». На ній «журналісти» ставили запитання із зазначеної теми, а керівники міні-груп, а також учні, які виконували ролі дієтичної сестри та технолога, відповідали, надавали інформацію про користь страв з сиру в раціоні людини, технологію їх приготування, правила порціонування та відпуску.
Для закріплення знань ліцеїсти виконали інтерактивну вправу «Знайти пару» за допомогою конструктора LearningApps.
Урок показав, які талановиті, розумні, ерудовані і просто фантастичні учні навчаються в ліцеї.