КОРИСНО ЗНАТИ КОЖНОМУ ПІШОХОДУ:

   Ніколи не наслідуйте тих, хто переходить дорогу за принципом «а мені тут треба». Пам’ятайте, що пішохід часто погано помітний для водія, особливо вночі, особливо за поганих погодних умов. Пішохідні переходи не убезпечують повністю, але хоча б концентрують і попереджають водія. І всі ці перебігання доріг по 3-4 смуги в одну сторону, перестрибування відбійників, часто закінчуються фатально.

   Пам’ятайте, що у автомобіля є гальмівний шлях, він не може зупинитися «як вкопаний» тут і одразу. Навіть, якщо ви переходите по пішохідному переходу і на зелене світло, хтось з водіїв міг «розігнатися» та переоцінити техніку. Якщо бачите, що авто швидко наближається, зупиніться і не починайте рух до повної його зупинки!

   Думка «У мене зелений» ще не зупинила жодне авто, яке зупинитися не встигало.

   Не починайте перехід дороги на мигаючий сигнал світлофору. Пам’ятайте про гальмівний шлях і про те, що десь є такий самий водій, який хоче «проскочити» на жовтий, або навіть вже на червоний. Декілька секунд не вирішать для вас нічого, а от життя можуть зберегти.

   Гаджетам на дорозі не місце. Не використовуйте смартфони, планшети, айпади, навушники тощо, коли переходите дорогу. У разі небезпеки, коли водій не може загальмувати, ви просто не почуєте попереджувального сигналу, що може призвести до зіткнення та летального результату. 30-60 секунд без мобільного телефону людина може пережити. А ось зіткнення з машиною на повній швидкості – навряд.

   Сам себе не зробиш помітним на дорозі – ніхто не зробить. У темну пору доби, на неосвітлених або погано освітлених ділянках дороги ДУЖЕ корисно мати світовідбиваючі елементи на одязі. Пішохід непомітний в таких випадках, особливо в темному одязі. Жилетка, або дитячий флікер може врятувати життя.

   Безпека на дорогах – це відповідальність кожного.

   Подумайте та розпочніть з власної.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.