Учні Полтавського професійного ліцею, які навчаються за професіями «Майстер ресторанного обслуговування, кухар» та «Кухар, кондитер», проходять виробниче навчання та виробничу практику з подальшим працевлаштуванням у провідних корпораціях та компаніях, що динамічно розвиваються та займають лідируючі позиції вПолтаві.
Основними базами проходження виробничої практики є ресторанно-готельні комплекси, ресторани, кафе та бари нашого міста, зокрема, ресторанно-готельні комплекси «Palazzo», «Аристократ», «Глухомань», «Мухомор», «Міміно», «Старий мельник»; мережа ресторанів «Алея смаку»: «Лілея», «Раффінато», «Каштанова алея», «Європа», «Посейдон», «Козачка»; ресторан молекулярної кухні «Fishandfusion», ресторан «Апельсин»; кафе «Епіцентр», «Львівська кав’ярня», «Cinzano»; піцерії «Челентано», «Пріма-піца» та інші підприємства. З усіма партнерами укладені трьохсторонні угоди, що забезпечують дотримання зобов’язань між Полтавським професійним ліцеєм, випускником та роботодавцем. Учні, в свою чергу, працюють кухарями, кондитерами, офіціантами, барменами та адміністраторами, практично закріплюючи набуті знання, що отримали під час навчального процесу.
Високий рівень підготовки майбутніх фахівців ресторанно-готельного господарства в цих закладах забезпечується впровадженням нових передових методів праці, найсучасніших технологій та професійного досвіду спеціалістів вищезгаданих компаній. Інноваційний підхід є основною конкурентною перевагою серед інших підприємств міста. Саме завдяки новітнім технологіям деякі заклади займають провідні позиції на всеукраїнському рівні, а саме – ресторанно-готельний комплекс «Palazzo», який увійшов до 100 кращих готелів України.
На першому поверсі готелю знадиться ресторан «Palazzo», що дарує чарівний світ фантазій смаку європейської та японської кухні і є улюбленим місцем відпочинку полтавців та гостей міста.
Провідним роботодавцем Полтавського професійного ліцею впродовж багатьох років залишається мережа ресторанів «Алея смаку». Корпорація включає шість основних ресторанів, які відрізняються один від одного атмосферою та інтер’єром, при цьому залишаючись подібними за сервісом та меню.
За час проходження практики наші учні освоюють всі необхідні навички і знання в сфері ресторанного обслуговування, навчаючись у кращих вітчизняних та закордонних шеф-кухарів та адміністраторів, відвідують майстер-класи та обмінюються передовим досвідом з іншими фахівцями.
Після закінчення навчання у Полтавському професійному ліцеї, набуття теоретичних та практичних знань, умінь і навичок наші випускники зможуть працювати в закладах з високим рівнем обслуговування і бути одним із кращих фахівців у цій галузі.