Тиждень зі спеціальних предметів для учнів, які навчаються за професією «Кухар, кондитер»

У Полтавському професійному ліцеї з 01 по 05 лютого викладачами Кучеренко Ольгою Олексіївною, Карунною Наталією Сергіївною, Яцько Іриною Вікторівною, Горбенко Людмилою Григорівною проведений тиждень зі спеціальних предметів для учнів, які навчаються за професією «Кухар, кондитер». Мета проведення тижня – поглиблення професійних знань здобувачів освіти з професії «Кухар, кондитер».
Розпочався тиждень 01 лютого виставкою плакатів, де можна було переглянути зображення сучасних страв та кондитерських виробів, випробувати себе у розгадуванні кросвордів. Також цього дня майбутні кондитери взяли участь у майстер-класі «Декоративне оформлення печива».
02 лютого відбувся квест «Кмітливий кухар». Здобувачі освіти груп 10,15,37 відвідали різні локації, де вони на швидкість поєднували назви кухонного інвентарю, сортували слова відповідно до загальної групи, навпомацки вгадували назви круп та макаронних виробів, відповідали на різні питання. Перемогу отримали учні групи 37.
03 лютого відбувся конкурс « Кулінарний батл» між представниками груп 15 та 37. Конкурс проходив у 7 етапів: «Розминка», «Хто більше», «Пекельна кухня», «Попелюшка», «Технологічний», «Дегустатор», «Склади меню». Перемогу отримали майбутні кухарі з групи 37.
Сьогодні велика увага  приділяється не тільки приготуванню, але й оформленню канапе, адже це ціле мистецтво, тому 04 лютого викладачами проведено конкурс «Майстри кулінарії», в якому здобувачі освіти проявили свою  креативність і творчу фантазію, приготувавши різні види канапе. Перемогу отримали учні групи 15. Цього ж дня проведено онлайн-олімпіаду з предмета «Технологія приготування їжі з основами товарознавства», в якій глибину засвоєння знань, ерудицію продемонстрували 26 учнів.
Результати олімпіади серед учнів І курсу: 1 місце – Данілова Тетяна, 2 місце – Великородна Аріана, 3 місце – Сідлецький Владислав. Результати олімпіади серед учнів груп 3 курсу: 1 місце – Кушніренко Марина, 2 місце – Канюс Таїсія, 3 місце – Віннікова Ліна.
Тиждень зі спеціальних предметів для учнів, які навчаються за професією «Кухар, кондитер», закінчився 05.02.2021 переглядом відеофільму «Молекулярна кухня», учні ознайомилися з сучасною методикою  у приготуванні страв, яка відкриває нові можливості для кухарів та кондитерів. Також цього дня були нагороджені переможці конкурсів.
У рамках тижня 05 лютого викладачі Яцько І.В. та Горбенко Л.Г. провели відкриті уроки.
Яцько Ірина Вікторівна провела відкритий урок з предмета «Устаткування підприємств харчування» на тему: «Фаршемішалка. Призначення, будова, правила безпечної експлуатації», який мав за мету вивчити будову, правила експлуатації фаршемішалок, розвинути пізнавальний інтерес до механічного устаткування, уміння працювати в колективі. Здобувачі освіти продемонстрували свої теоретичні знання, у робочих зошитах виконали вправи «Розминка», «Найди відповідність», «Атака на учня» та переглянули відеофільми.
Горбенко Людмила Григорівна провела відкритий урок з предмета «Технологія приготування їжі з основами товарознавства» на тему: «Технологія приготування та відпуск страв з яєць: яйця варені, яєчня (різновиди приготування). Здобувачі освіти групи 37 у рольовій грі були учасниками кулінарного шоу «Мастер Шеф». Вони, демонструючи заздалегідь приготовлені страви, розповідали технологію їхнього приготування. Також учні виконали вправи «Колесо фортуни» та «Цифровий диктант», переглянули відеофільми.
Проведений тиждень викликав у наших вихованців справжнє захоплення та зацікавленість професією, про що свідчили їхня активність і теплі усмішки на обличчях.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються дані ваших коментарів.