«Хай смачний вареник всіх єднає нині»

У грудні 2020 року викладач предмета «Технологія приготування їжі з основами товарознавства» Кучеренко Ольга Олексіївна провела онлайн кулінарний батл «Хай смачний вареник всіх єднає нині», який пройшов під гаслом «Їжте, люди, вареники і живіть у мирі!».
В Україні дуже полюбляють вареники. Ця страва з борошна та начинки вважається, нарівні з борщем, найпоширенішою в українській національній кухні. Слово «вареник» походить від дієслова «варити» і має вигляд маленького конвертика з тіста, в який загортається найрізноманітніша начинка.
З давніх часів вареники були окрасою буденного, недільного і святкового столу українців. Їх подавали також на весіллях, хрестинах, поминках, на гостинах, присвячених храмовим святам, варили на толоку й обжинки.
У давнину ця страва наділялася певними магічними властивостями. Оскільки вареник за формою нагадує Місяць, йому в народі приписували відповідні функції Місяця – сприяти добробуту і зміцненню здоров’я людини.
За титул найкращого майстра з приготування вареників змагалися учні груп 10 та 15, які навчаються за професією «Кухар, кондитер». Усі дуже старалися, намагаючись продемонструвати професійні навики. Кожний учасник батлу запропонував свої вареники: різного розміру, варені у воді та на пару, з солоною (картоплею та шкварками, капустою, м’ясом, печінкою, грибами) та солодкою (сиром, вишнею, маком, родзинками) начинками.
Переможцями змагання стали учні Еліна Король, Анастасія Добренька, Вікторія Чернецька (група 10) та Владислав Сідлецький, Євгенія Мороз (група 15), які виявили креативність у виборі начинок та оформленні страв.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються дані ваших коментарів.