МАЙСТЕР РЕСТОРАННОГО ОБСЛУГОВУВАННЯ
Майстер ресторанного обслуговування. Майстер ресторанного обслуговування – фахівець, обізнаний з усіма видами обслуговування в закладах ресторанного господарства.
В організації успішної роботи ресторанів і кафе важливе місце посідає майстер ресторанного обслуговування. Це дуже цікава і творча професія. Майстер ресторанного обслуговування займається складанням меню і прейскурантів, оформленням реклами, створенням музичних і розважальних програм в ресторанах і нічних клубах, організовує обслуговування відвідувачів в залі і за барною стійкою, керує роботою офіціантів і барменів, займається організацією банкетів і прийомів, обслуговуванням іноземних туристів.
Характер роботи:
готує зал до обслуговування споживачів;
отримує столовий посуд, прибори, столову білизну;
здійснює попереднє сервірування столів, складає серветки різними способами;
зустрічає гостей, супроводжує їх до вільних або замовлених місць;
приймає замовлення від споживачів, отримує та подає страви та напої;
обслуговує клієнтів у номерах готелів;
займається декантацією вина та напоїв і фламбуванням страв;
проводить розрахунки із клієнтами за допомогою касового апарата, персонального комп’ютера;
складає заявки на одержання товарів, кулінарних виробів, страв, булочних та кондитерських виробів;
складає попереднє меню для фуршетів, бенкетів та інших заходів поза межами закладу ресторанного господарства.