У Полтавському професійному ліцеї з 01 по 05 квітня викладачами Кучеренко Ольгою Олексіївною, Карунною Наталією Сергіївною, Горбенко Людмилою Григорівною проводився тиждень з предметів професійно-теоретичного циклу для учнів, які навчаються за професіями «Кухар, кондитер», «Майстер ресторанного обслуговування, кухар»
Тиждень розпочався з виставки плакатів, де можна було переглянути зображення сучасних страв, напоїв та кондитерських виробів, випробувати себе у розгадуванні кросвордів.
Цього ж дня проведено олімпіади з предмета «Технологія приготування їжі з основами товарознавства», в якій глибину засвоєння знань, ерудицію продемонстрували 22 учні (результати олімпіади: І місце – Суліма Максим (група 15), Пацюк Карина (група 35), ІІ місце – Самодурова Анастасія (група 15), Мась Валерія та Терпак Ольга (група 25), ІІІ місце – Знак Камелія (група 15), Титаренко Наталія, Панасенко Фаїна (група 27) й предмета «Організація та техніка обслуговування в закладах ресторанного господарства», де здобувачі освіти групи 17 в кількості 12 осіб визначили свій рівень знань і мають такі здобутки: І місце – Лапко Лілія, ІІ місце – Маланаін Ілона та Калюжна Елеонора, ІІІ місце – Волкова Карина.
Також 01 квітня учні даного напрямку мали змогу показати свою креативність, професіоналізм, зацікавленість до майбутньої професії, взявши участь у фотоконкурсі «Моя професія – моє життя», де переможцями стали учні групи 17.
02 квітня викладач Карунна Наталія Сергіївна провела «Кулінарний веб-квест», де здобувачі освіти груп 15, 25, 27 формували уміння аналізувати факти, шукаючи правильні відповіді на поставлені запитання за певний проміжок часу, застосовували свої знання у нестандартних ситуаціях, активно відстоюючи власну точку зору. Перемогу в цьому заході здобули учні групи 25.
Для вдосконалення практичної майстерності викладач Горбенко Людмила Григорівна провела майстер-клас «Виготовлення декору для оздоблення виробів» для учнів груп 35, 37, де вони мали змогу проявити свої творчі здібності при виготовленні метеликів для оздоблення борошняних кондитерських виробів.
03 квітня викладач Карунна Наталія Сергіївна провела цікавий, розвиваючий, креативний майстер-клас «Приготування безалкогольних напоїв», який був поділений на дві частини: спочатку викладач розповіла про основні принципи приготування коктейлів, посуд та інвентар, які використовує бармен у своїй професійній діяльності; друга частина майстер-класу пройшла за участю учнів груп 17, 27, 25, які, готуючи коктейлі, відчули себе майбутніми професіоналами своєї справи та готовими використовувати свої знання на практиці.
Також цього дня викладач Кучеренко Ольга Олексіївна та учні груп 15, 25, 35 занурилися у віртуальну подорож «Їжа Полтавщини. ДНК української кухні», метою якої було ознайомити здобувачів освіти з культурною спадщиною традиційної кухні Полтавщини, технологією приготування та подачею страв.
Сьогодні велика увага приділяється не тільки приготуванню, але і оформленню тарталеток, адже це ціле мистецтво, тому 04 квітня викладач Кучеренко Ольга Олексіївна провела кулінарний батл «Пекельна кухня» між здобувачами освіти груп 15, 25, 27, 35, 37, в якому вони проявили свою креативність і творчу фантазію, приготувавши та оформивши тарталетки. Перемогу здобули майбутні кухарі групи 25.
З метою популяризації сучасних трендів в оздобленні Великодніх Пасок та можливістю побувати у справжній казці, де можна власноруч приготувати прикраси, викладач Горбенко Людмила Григорівна разом з учнями груп 17, 15, 25, 37 провела майстер-клас «Великоднє диво з маршмелоу».
Тиждень закінчився переглядом відеофільму «Молекулярна кухня» – про методику в приготуванні страв, яка відкриває нові можливості для кухарів та кондитерів. Також цього дня були нагороджені переможці конкурсів.
Проведений тиждень викликав у здобувачів освіти справжнє захоплення та зацікавленість професією, про що свідчили їхня активність і теплі усмішки на обличчях.