Про все цікаве на планеті читай в журналі і газеті

Часом важко собі уявити, який багатий і незамінний арсенал думок, поглядів, відомостей вміщують у собі газети і журнали і як багато вони можуть дати будь-якому користувачеві. У цих виданнях містяться оперативні відомості практично з будь-якої теми. Потрібно тільки уміти їх знайти. Газетна і журнальна інформація настільки органічно влилася в наше життя, що ми її часом не помічаємо, як свіже повітря, яким дихаємо. Але коли проаналізувати вплив періодики на людину, то розумієш, що преса, як і книга, постійно супроводжує наше життя, Вона формує наш світогляд і збагачує життя.

    З 200 назв, які виходять в Україні, журнали серії «Шкільний світ» видавництва «Перше вересня» пройшли випробування часом та користуються підвищеним попитом. Це видання є цінним джерелом інформації як для педагогів, так і для учнів. Також заслуговують на те, щоб обов’язково бути в бібліотечних фондах, і видання видавничої групи «Основа». Користувачі бібліотеки Полтавського професійного ліцею користуються паперовими версіями цих видань, а також мають унікальну можливість користуватися електронним доступом до передплачених журналів. Можна роздрукувати потрібні статті або просто читати їх на своєму комп’ютері.

   Варто згадати, що бібліотека ліцею отримує також такі цікаві журнали, як «Шкільна бібліотека», «Позакласний час», «Все для вчителя», «Безпека життєдіяльності», «Професійно- технічна освіта» та інші видання, читання яких робить дозвілля користувачів максимально заповненим та корисно пізнавальним. Важливим доповненням у вивченні рідного краю є матеріали газети «Полтавський вісник».

   Важливо, що і в 2014-2015 навчальному році користувачі бібліотеки залишаються зі своїми улюбленими журналами і газетами.

   Розкриття фонду періодичних видань бібліотека проводить за допомогою:

• презентацій нових надходжень «Зі світу по рядку, або читання із задоволенням»,
• прес-оглядів науково-методичних журналів видавничої групи «Основа», «Перше вересня».

   З метою популяризації періодичних видань бібліотека використовує тематичне розмаїття виставок періодичних видань, зокрема, виставка-порада, виставка-календар, виставка одного журналу.

   В оформленні книжкових виставок використовуються матеріали періодики, що значно збагачує тематичне наповнення, актуальність і новизну матеріалу.

   Ксерокопії з періодичних видань дають змогу оформляти тематичні теки, що покращує якість обслуговування користувачів та доповнює прогалини у книжковому фонді відповідних розділів.

   Звичайно, радіо, телебачення, комп`ютери значно полегшують доступ до інформації, але незмінно залишається бажання людини доторкнутися до сторінок свіжих газет і журналів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.