Декада бібліотеки

З 30 вересня по 9 жовтня в ліцеї було проведено декаду бібліотеки. Протягом десяти днів у бібліотеці не змовкали голоси користувачів, весь час кипіла робота. Учні знайомилися з новинками періодики, блукали мережами Інтернету в пошуках цікавої інформації. Привертали увагу кошики читацьких порад, книги для вільного обміну (буккросинг) та багато інших цікавинок.За ці дні бібліотека стала справжнім інформаційним осередком у ліцеї.

   Інформ-дайджест “Найкрасивіші та найзнаменитіші бібліотеки світу” ще раз довів, що бібліотекар сьогодні – не лише хранитель ввірених йому книжкових багатств, але й лоцман на безкрайніх просторах Інтернету.

   1 жовтня 2015 р. для учнів групи №25 було проведено квест «Острів скарбів». Відбулася мандрівка бібліотекою з метою ознайомлення користувачів з її структурою. Під час заходу вони з’ясували, яке важливе місце бібліотека займає в учнівському житті. Гра проводилася з використанням ребусів, кросвордів, цікавих завдань

   З 22 вересня до 5 жовтня користувачі мали можливість ознайомитися з книжковою виставкою «Духовна криниця українських традицій» із циклу «Чим багата українська хата».

   До декади бібліотеки підготовлені фотовиставки: «Ми ідемо в бібліотеку. Тут цікаво!», «Бібліотека@Info.ua».

   До 75-річчя системи профтехосвіти у читальному залі розпочала експонуватися тематична книжкова виставка «Світ професій – мій вибір, мій успіх».

   Бібліотека продовжує проводити інформаційні години “Знайомство з бібліотекою”. 2 жовтня о 11.30 в читальному залі цей захід відбувся для учнів I курсу за професією «Кухар; кондитер», а 5 жовтня о 11.30– для учнів I курсу за професією “Майстер ресторанного обслуговування; кухар”. Під час заходу учні знайомилися з електронними інформаційними ресурсами бібліотеки ліцею. Майстер виробничого навчання Олексієнко Людмила Володимирівна презентувала учасникам відеорозповідь “Кухарська справа – не ремесло, а мистецтво”

   У читальному залі експонується книжкова виставка-подія “Заради майбутнього”, яка оформлена в рамках виконання Всеукраїнської експедиції учнівської та студентської молоді «Мій рідний край», і буде діяти до кінця поточного року. Представлені на ній матеріали проникливо відтворюють усю палітру буремних протистоянь. Все поєднано однією ідеєю – боротьбою за незалежність, свободу і соборність України, сповнено тугою за полеглими в нерівному бою і разом із тим, світлою вірою в Перемогу, нездоланністю нашого народу.

   Кожен з нас пишається тим, що проживає у старовинному і красивому місті Полтава. У нас є чудові місця, куди ми залюбки зможемо повести своїх гостей і друзів. Проте, процес пізнання історичного минулого, природи рідного краю, безперервний. В цьому переконалися учасники комплексного заходу «День цікавого краєзнавства», який проходив 6 жовтня. У його програмі: фото-книжкова виставка “Стара фотографія розповідає»”, вікторина “Чи знаєте ви своє місто?” , перегляд відеофільмів із серії “7 чудес Полтави”. Літературна година “Я тільки там бажаю жити і творити, де виросла моя душа”. яку провела викладач української мови і літератури Подопригора Г.С. збагатила наших учнів знаннями про творчість місцевих письменників і поетів.

   9 жовтня учні групи №22 переглянули віртуальну виставку книг, які не заслуговують на забуття. Перегортаючи сторінки друкованих видань у бібліотеці або біля домашньої книжкової полиці, слід пам’ятати, що в наших руках, можливо, цілий світ вражень і переживань, які книга зуміла викликати у декількох поколінь людей. Згадати її або забути? Вибір за кожним з нас.У фонді бібліотеки ліцею також є такі книги.

   Проводячи культурно-масову роботу, бібліотека тісно співпрацює з педагогічними працівниками ліцею, враховуючи їхні пропозиції і побажання, тим самим забезпечується перебування бібліотеки в інноваційному режимі як інформаційного центру, центру знань і нових технологій.

   Хочеться, щоб для всіх і для кожного нашого користувача бібліотека ліцею залишалася справжнім другом, мудрим порадником, джерелом знань, що наповнюється дорогоцінним скарбом – скарбом слова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.