ВІЙНІ НЕМАЄ ЗАБУТТЯ Мітинг до Дня пам’яті та примирення і 72-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі

Ніхто не забутий… На попіл ніхто не згорів!

Солдатські портрети на вишитих крилах пливуть…

І доки є пам’ять в людей і серця в матерів,

Доти й сини, що спікались об кулі, живуть.

   4 травня 2017 року у Полтавському професійному ліцеї відбувся мітинг з нагоди відзначення Дня пам’яті та примирення і 72-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі.

  У цей день скорботи учні навчального закладу, Полтавської вечірньої школи № 1, викладачі та гості зібралися з метою вшанування  тих, хто відстояв мир і визволив народи Європи від нацизму, хто ціною власного життя захистив нашу країну від гітлерівської агресії.

  Упродовж заходу викладач історії Матяш Тетяна Михайлівна наголосила на тому, що для України Друга світова війна – національна трагедія. Прямі людські втрати держави у цій боротьбі  становили до 10 млн. осіб, а загалом найкривавіший глобальний конфлікт забрав більше 60 мільйонів людей.  Ці факти надзвичайно вразили дітей, що зі сльозами на очах переживали біль у серці від кожної почутої цифри.

  З особливим трепетом схвилювала душі учасників мітингу і пісня, яку виконала учениця 27 групи Меркуце Надія. Очевидно, що основний мотив – цінувати мир, оплачений кров’ю, слізьми та людським життям, донесений ліцеїсткою, було сприйнято не лише кожним дорослим, але й підлітком.

  Завершили мітинг хвилиною мовчання під пронизливе та повільне, наче вічність, здобута в бою, звучання метронома у знак пам’яті всім загиблим воїнам  у боротьбі за свободу, волю, цілісність та єдність нашої держави. І, звичайно, у місяць буяння садів, по-літньому теплих ночей і нескінчених солов’їних пісень із гордістю за співвітчизників до стели загиблим героям піднесли квіти, як данину пам’яті тим, хто серце і душу віддав за рідну Україну. І, безперечно, будучи у довічному боргу перед тими ветеранами війни, яким пощастило пройти через горнило битв і дожити до світлого Дня перемоги,  звертаючись до тих, хто захищав Вітчизну,  до всіх дітей війни, віддаючи їм данину поваги і визнання, побажали їм здоров’я, благополуччя, оптимізму та вічного миру.

Пам’ятаймо! Нехай не буде на нашій землі більш безвісних героїв, пам’ятаймо та цінуймо тих, хто живий.

Нехай ніхто ніколи не буде війн!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.