«Козацька героїка захисників України»

  День захисника́ Украї́ни — свято, що відзначається в Україні 14 жовтня у день святої Покрови Пресвятої Богородиці водночас з Днем Українського козацтва. З 2015 року є державним святом, яке встановлено указом Президента України Петра Порошенка з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві та на підтримку ініціативи громадськості.

  Народ будь-якої країни береже спогади про власне минуле, пишається своєю історією. Перекази про звитяжні вчинки предків передаються з покоління в покоління.

  12 жовтня, напередодні свята, у бібліотеці ліцею був організований День бібліографії «Козацька героїка захисників України». Бібліотекар Валентина Косточка спільно з членами читацького активу підготувала цікаву і насичену програму.

  За допомогою книжкової виставки «Ми – козацького роду нащадки» користувачі здійснили екскурс у славетні часи козацтва, з’ясували, яка роль Пресвятої Богородиці в козацькому світогляді, як іноземні правителі ставилися до козацької могутньої армії, як відроджуються нині козацькі традиції, які книжки сучасних українських письменників розкривають нам історію козацтва — людей, для яких доля батьківщини була найголовнішим поняттям у житті.

  Історична вікторина «Хай живе козацька воля» показала, що учні добре знають історію своєї країни.

  Тематична викладка «Відповідь нескореного народу» була корисна для педагогічних працівників ліцею.

  Емоційно сприйняли учні перегляд соціальних роликів зі зворушливими розповідями дітей про своїх батьків – героїв, приурочених до Дня захисника України. Соціальна реклама опублікована на YouTube-каналі Міністерства інформаційної політики. Низка відео на підтримку армії отримала назву «Завжди на захисті». У коротких роликах зображений героїзм ЗСУ, які захищають Україну від бойовиків на сході. Також метою відео є нагадати всім громадянам України, кому вони зобов’язані за мирне небо.

  Учасники заходу дізналися багато цікавої та корисної інформації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.